header-image
Axel Salto: "Den Tingene iboende Kraft", stentøjsskulptur formgivet i 1956. Solgt for et hammerslag på 2,1 mio. kr. på årets første Liveauktion.

Hammerslag og museumskøb

Årets første Liveauktion i Lyngby er netop afsluttet med en lang række overraskende hammerslag og museumskøb. Højdespringeren blev en keramisk skulptur af Axel Salto til et imponerende hammerslag på 2,1 mio. kr.

 

Vi gik foråret i møde med en storslået Liveauktion og et indledende eftersyn med masser af talks og musik i vores nye auktionshus i Lyngby. Mange mødte op for at opleve de kunstværker, designklassikere, antikviteter, smykker og armbåndsure, der var udstillede og senere kom under hammeren.

Auktionens højdespringere

At dansk kunsthåndværk er i søgelyset blandt samlere over hele verden, og at Axel Saltos værker er i en klasse for sig, blev for alvor bevist på Liveauktionen, hvor det højeste hammerslag på 2,1 mio. kr. blev slået for hans skulptur "Den Tingene iboende Kraft". På samme måde er dansk guldalderkunst i høj kurs, og auktionens andet højeste hammerslag lød på 1,4 mio. kr. for Wilhelm Bendz’ selvportræt fra 1826. Under vores temaauktion ”Kunstens kvindelige pionerer“ var det særligt Rita Kernn-Larsen, der med fire værker opnåede overraskende hammerslag anført af værket "Opvågning" fra 1930’erne til et hammerslag på 450.000 kr. Det hæderkronede urmagerbrand Urban Jürgensen stod bag et af auktionens armbåndsure, der blev solgt for det dobbelte af vurderingen med et hammerslag på 400.000 kr. Blandt de klassiske antikviteter var det en 1700-tals ”bispebolle“ fra Store Kongensgade Fajancefabrik, der tog himmelflugten med et hammerslag på 220.000 kr.

Wilhelm Bendz: Kunstnerens selvportræt, 1826. Solgt på Liveauktionen for et hammerslag på 1,4 mio. kr.
Rita Kernn-Larsen: "Opvågning", 1930’erne. Solgt for et hammerslag på 450.000 kr.
Urban Jürgensen: Armbåndsur af platin med evighedskalender og månefase. Hammerslag: 400.000 kr.
Astrid Holm: Stående kvindelig model. Købt af Fuglsang Kunstmuseum for et hammerslag på 55.000 kr.

Museerne køber kunst på auktion

Køberne på vores Liveauktioner er ofte de danske og internationale museer. Denne gang blev otte kunstværker købt af et museum, og vi har fået tilladelse til at offentliggøre de fem af dem. Tre af disse hammerslag faldt på vores temaauktion ”Kunstens kvindelige pionerer”, hvor Fuglsang Kunstmuseum købte Astrid Holms motiv med en stående nøgen kvinde. Gerda Wegeners to små malerier “På balkonen” og “Udsigt over bjerge” går en fremtid i møde på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, mens kunstneren Edele Christiane Margreta Schreibers maleri med titlen "En norsk Bondepige" passende gik til Nasjonalmuseet i Oslo. Et andet norsk museum, Vestfoldmuseene/Larvik Museum, løb med sejren over et værk af lidt ældre dato, nemlig Jens Juels portræt af Anna Joachima Danneskiold-Laurvigen. Sidst, men ikke mindst, tog vi turen til det nordlige Vestjylland med I.P. Møllers skildring af en maler i klitterne ved Harboøre, som gik til Lemvig Museum. De resterende museumskøb må endnu ikke offentliggøres, men vi opdaterer løbende vores liste over museernes køb på vores auktioner. Vi ønsker museerne tillykke med deres nyerhvervelser!


image

Museumskøb


Næste Liveauktion

Næste Liveauktion finder sted den 30. april, hvor vi svinger hammeren over mønter på Nørgaardsvej 3 i Lyngby. Fra den 10.-13. juni gælder det igen Liveauktion med kunst, design og antikviteter. Netop nu er vi på udkig efter emner til denne auktion. Se indleveringsfrister her 


image

For yderligere oplysninger, kontakt venligst

Bruun Rasmussen Kunstauktioner Portrait

Bruun Rasmussen Kunstauktioner

Bruun Rasmussen Kunstauktioner